Vier arrestaties in onderzoek naar witwassen en hennepteelt

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

In Heerlen en Kerkrade werden vorige week vier personen aangehouden in verband met een lopend onderzoek naar witwassen, gekwalificeerde diefstal en hennepteelt door een criminele organisatie. De arrestaties vonden plaats na verschillende huiszoekingen.

Onderzoek na anonieme tip

Het onderzoek begon na een anonieme misdaadmelding over een hennepplantage op de Schaesbergerstraat in Kerkrade. Op 24 januari van dit jaar trof de politie in een loods daar 1953 hennepplanten aan. Daarnaast was er ook sprake van stroomdiefstal.

Huiszoekingen

Na deze ontdekking zette de politie het onderzoek voort. Er werden huiszoekingen uitgevoerd op de Bosstraat in Kerkrade en de Kanaalstraat en Gebroeders Hennenstraat in Heerlen. Tijdens deze doorzoekingen werden vier mannen tussen de 30 en 41 jaar uit Heerlen gearresteerd.

Beslagleggingen en fraude

Bij de huiszoekingen werden diverse gegevensdragers, objecten gerelateerd aan hennepkweek en een bedrijfsbus met materialen in beslag genomen. In één van de woningen werd ook fraude met de gas- en elektriciteitsmeter ontdekt.

Vervolg van het onderzoek

De aangehouden personen zijn inmiddels verhoord en weer vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie zal na afronding van het onderzoek besluiten over de verdere afhandeling van de zaak.