Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan straatroven in Kerkrade

5 maanden geleden gepubliceerd

Opsporing Verzocht zal aandacht besteden aan de straatroven die in november in Kerkrade plaatsvonden. Een verdachte, vastgelegd op beeld, is mogelijk verantwoordelijk voor beide straatroven. Zijn beeld werd medio januari al vrijgegeven in een SpeurMee-video.

Twee straatroven kort na elkaar

De eerste straatroof vond plaats op zondag 19 november op de Einderstraat. Om 19:45 uur werd door een langsfietsende verdachte een tas van de schouder van een nietsvermoedende vrouw gerukt. Exact een week later, op zondag 26 november, vond er opnieuw een straatroof plaats in het centrum van Kerkrade. Deze keer op de Doctor Kreijenstraat. Om 17:45 uur probeerde een man op een fiets een tas van een schouder te rukken.

Confrontatie met de verdachte

De partner van het slachtoffer kwam in verzet en werkte de verdachte tegen de grond. Echter, nadat de verdachte een voorwerp tevoorschijn haalde dat op een vuurwapen leek, wist hij te ontsnappen. Tijdens zijn vlucht werd hij tot twee keer toe op bewakingsbeelden vastgelegd.

Opsporing Verzocht

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht zal op dinsdag 20 februari om 20:30 uur op NPO2 aandacht besteden aan deze zaak, in de hoop met de hulp van het publiek de identiteit van de verdachte te achterhalen.